HISTORIEK

TRANSPORT DEMETS

Gegroeid uit een maalderij en kolen- en aardappelhandel, werd in 1966, door Joseph Demets en zijn echtgenote Paula Sioen, de pvba Transport Demets opgericht.

De inzet van de familie Demets, in combinatie met het gedreven personeel, zorgde ervoor dat dit familiebedrijf gestaag groeide en vanaf het einde van de jaren ’80 reeds over een wagenpark van een 20-tal trekkers en bijhorende opleggers beschikte.

Op dat ogenblik waren de ‘blauwe Scania’s met neus en rood-witte bumperarcering’ al een begrip geworden in de streek en stonden ze garant voor kwaliteit én service.

In 1985 werd de pvba omgevormd tot een nv en werd Transport Demets nv meer en meer een toonaangevende speler op het vlak van toelevering van zand, klei en leem, al dan niet uit eigen ontginning. De klantenportefeuille van Transport Demets nv situeert zich, vanaf de jaren ’80, dan ook voornamelijk in de grofkeramische industrie (steenbakkerijen en dakpannenfabrieken) én de bouw- en betonsector. Daardoor worden, naast zand, klei en leem, ook andere toeslagstoffen verhandeld en vervoerd.

Transport Demets nv werd vanaf de jaren ’90, onder leiding van Paula Sioen en haar kinderen Eric en Annie Demets en kleindochter Tamara Demets, meer en meer actief in de ontginningssector (klei en leem). Halfweg 2004 werd deze almaar belangrijker wordende bedrijfstak afgesplitst van Transport Demets nv. Dit resulteerde in de oprichting van het zusterbedrijf ODM nv.

Ondertussen staat, sinds geruime tijd, met Tamara Demets en haar echtgenoot Geert Gaby, de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf.

Contacteer Transport Demets nv voor meer informatie

+32 (0)51 77 73 11